How We Hire

At Vinawood, we are always looking for people who can bring new perspectives and life experiences to our teams. If you are looking for a place that values your curiosity, passion, and desire to learn, if you are eager to solve challenges as a team, then Vinawood is the home for you.

Join The Vinawood Family in Three Steps

Apply

Search through our list of job openings and find the role that best suits you.

Interview

There are several types of interviews in our hiring process. Between each round, we gather feedback from your interviewers and determine next steps.

Decide

Our leadership reviews every successful application before sending an offer.

STUDENT INTERNSHIPS​

Our interns are a part of Vinawood. Involved in solving problems from the start. We welcome interns from all backgrounds. Below are a list of the internships offered.
MBA INTERNSHIPS
MBA interns are exposed to challenges at the highest level and have the opportunity to apply their newfound knowledge in a multitude of ways.
MATERIAL SCIENCE DEVELOPMENT
Designed for students with passion for raw materials and how to develop a product optimizing its strengths. Student should be in fourth year undergraduate or graduate level, with a passion for product development, wood science, and wood working, supply chain management, economics, or data science. Fields of study: industrial and systems engineering; and integrative science engineering degrees.

BUSINESS INTELLIGENCE

Designed for students with data science background who can contribute to projects including internal data science project, performing duties such as data analytics, KPI construction, market research, process optimization, and database design. Student should be in fourth year undergraduate or graduate level, with a passion for business administration, supply chain management, economics, or data science. Fields of study: industrial and systems engineering; and integrative science engineering degrees.
OPERATIONAL EXCELLENCE
Designed for engineers, our operational excellence is a developmental opportunity for fourth-year undergraduate students and graduate students with a passion for industrial engineering, process optimization, statistical process control for production lines, ERP development, and technology. Fields of study: industrial/systems engineering, integrative science/engineering degrees, and mechanical engineering.

GIẢM GIÁ TIÊU THỤ NĂNG LƯỢNG

Gỗ giúp giảm tiêu thụ năng lượng trong suốt vòng đời tăng trưởng, thu hoạch, vận chuyển, sản xuất và xây dựng so với các sản phẩm xây dựng kết cấu khác theo đánh giá vòng đời (LCA)

THÂN THIỆN VỚI MÔI TRƯỜNG

Gỗ tốt hơn cho môi trường về phát thải khí nhà kính, ô nhiễm không khí và nước và các tác động khác. Thép và bê tông tiêu thụ nhiều năng lượng hơn 12% và 20%, thải ra 15% và 29% khí nhà kính, đồng thời thải ra 10% và 12% chất ô nhiễm vào không khí, và tạo ra các chất ô nhiễm nước nhiều hơn 300% và 225% so với gỗ.

Nguồn: WWW.FORESTFOUNDATION.ORG

BẢO QUẢN CARBON

Gỗ lưu trữ carbon lâu sau khi được khai thác, giúp giảm thiểu biến đổi khí hậu. Để sản xuất 1kg gỗ, một cây tiêu thụ 1,47kg CO2 và trả lại hơn một kg oxy vào khí quyển. Sau quá trình sản xuất, các sản phẩm gỗ tiếp tục lưu trữ carbon cho tuổi thọ của sản phẩm. Khoảng 50% trọng lượng khô của gỗ là carbon.

HIỆU QUẢ NĂNG LƯỢNG

Gỗ có thể cải thiện hiệu quả năng lượng. Một chất cách điện tuyệt vời, gỗ có cấu trúc tế bào cho phép túi khí, giúp làm chậm độ dẫn nhiệt.

TÀI NGUYÊN

Tài nguyên tái tạo có thể được định nghĩa là một chất có giá trị kinh tế có thể được bổ sung trong cùng hoặc ít hơn thời gian cần thiết để rút xuống. Điều này có nghĩa là gỗ, như một nguồn tài nguyên tái tạo, sẽ không hết nguồn cung miễn là được khai thác từ các khu rừng được quản lý có trách nhiệm.
Bằng cách tìm nguồn cung ứng từ các khu rừng được quản lý, chúng ta có thể tin tưởng rằng việc tiêu thụ gỗ làm nguyên liệu thô sẽ không làm cạn kiệt tài nguyên thiên nhiên.

Năng lượng tái tạo

Ở dạng sinh khối, gỗ được công nhận là năng lượng tái tạo có thể sản xuất nhiên liệu thay thế cho các nguồn không tái tạo như than, khí đốt tự nhiên, khí đốt được tạo ra từ các bãi chôn lấp, dầu thô và năng lượng hạt nhân.