How We Hire

At Vinawood, we are always looking for people who can bring new perspectives and life experiences to our teams. If you are looking for a place that values your curiosity, passion, and desire to learn, if you are eager to solve challenges as a team, then Vinawood is the home for you.

Join The Vinawood Family in Three Steps

Apply

Search through our list of job openings and find the role that best suits you.

Interview

There are several types of interviews in our hiring process. Between each round, we gather feedback from your interviewers and determine next steps.

Decide

Our leadership reviews every successful application before sending an offer.

JOB OPENINGS

BUSINESS ADMINISTRATION

Customer Service/ Merchandiser
Ho Chi Minh
Assistant Operation Director (American)
Ho Chi Minh

BUSINESS INTELLIGENCE AND INDUSTRIAL ENGINEERING

Business Intelligence Associate
Ho Chi Minh
Industrial Engineer
Ho Chi Minh
R&D Specialist
Ho Chi Minh

PRODUCTION AND OPERATIONS 

QA Manager
Ho Chi Minh
Production Supervisor
Ho Chi Minh
Planning Supervisor
Ho Chi Minh
Production Manager
Ho Chi Minh
Electrical Engineering
Ho Chi Minh
Import Export Staff
Ho Chi Minh
Maintenance Staff: Electric/ Mechanical
Ho Chi Minh
Finance Manager
Ho Chi Minh
Maintainance Department Assistant
Ho Chi Minh
Statistical Staff/ Data
Ho Chi Minh
Don’t see something suitable?
We’re always excited to get to know ambitious and passionate potential team members!
So just send us your resume and tell us a little bit about you.

STUDENT INTERNSHIPS​

Our interns are a part of Vinawood. Involved in solving problems from the start.
We welcome interns from all backgrounds. Below are a list of the internships offered.
MBA INTERNSHIPS
MBA interns are exposed to challenges at the highest level and have the opportunity to apply their newfound knowledge in a multitude of ways.
MATERIAL SCIENCE DEVELOPMENT
Designed for students with passion for raw materials and how to develop a product optimizing its strengths. Student should be in fourth year undergraduate or graduate level, with a passion for product development, wood science, and wood working, supply chain management, economics, or data science. Fields of study: industrial and systems engineering; and integrative science engineering degrees.
BUSINESS INTELLIGENCE
Designed for students with data science background who can contribute to projects including internal data science project, performing duties such as data analytics, KPI construction, market research, process optimization, and database design. Student should be in fourth year undergraduate or graduate level, with a passion for business administration, supply chain management, economics, or data science. Fields of study: industrial and systems engineering; and integrative science engineering degrees.
OPERATIONAL EXCELLENCE
Designed for engineers, our operational excellence is a developmental opportunity for fourth-year undergraduate students and graduate students with a passion for industrial engineering, process optimization, statistical process control for production lines, ERP development, and technology. Fields of study: industrial/systems engineering, integrative science/engineering degrees, and mechanical engineering.

GIẢM TIÊU THỤ NĂNG LƯỢNG

Gỗ giúp giảm tiêu thụ năng lượng trong suốt chu kỳ phát triển, thu hoạch, vận chuyển, sản xuất và xây dựng so với các cấu trúc sản phẩm xây dựng khác, theo đánh giá vòng đời của (LCA).

THÂN THIỆN VỚI MÔI TRƯỜNG

Gỗ tốt hơn cho môi trường trên phương diện khí thải khí nhà kính, ô nhiễm không khí và nước, và các tác động khác. Thép và bê tông tiêu thụ lượng năng lượng lớn hơn lần lượt là 12% và 20%, phát thải khí nhà kính nhiều hơn lần lượt là 15% và 29%, và thải ra 10% và 12% lượng ô nhiễm vào không khí, và tạo ra 300% và 225% ô nhiễm nước nhiều hơn so với gỗ.

Nguồn: WWW.FORESTFOUNDATION.ORG

LƯU TRỮ CARBON

Gỗ lưu trữ carbon lâu sau khi được thu hoạch, giúp giảm nhẹ biến đổi khí hậu. Để sản xuất 1kg gỗ, một cây tiêu thụ 1.47kg CO2 và trả lại hơn một kilogram oxy vào khí quyển. Sau quá trình sản xuất, sản phẩm gỗ tiếp tục lưu trữ carbon suốt đời sản phẩm. Khoảng 50% trọng lượng khô của gỗ là carbon.

HIỆU QUẢ NĂNG LƯỢNG

Gỗ giúp cải thiện hiệu quả năng lượng và là chất cách điện tuyệt vời vì gỗ có cấu trúc tế bào cho phép túi khí lưu thông, giúp làm chậm độ dẫn nhiệt.

TÀI NGUYÊN TÁI TẠO

Tài nguyên tái tạo là thứ có giá trị kinh tế có thể được bổ sung lại trong cùng hoặc ít hơn thời gian so với thời gian tiêu thụ. Điều này có nghĩa là gỗ, như một nguồn tài nguyên tái tạo, sẽ không bị cạn kiệt trong nguồn cung miễn là nó được thu hoạch từ các khu rừng được quản lý một cách có trách nhiệm.

Thông qua việc tìm nguồn từ các rừng được quản lý, chúng ta có thể tự tin rằng việc sử dụng gỗ như một nguyên liệu thô sẽ không làm cạn kiệt tài nguyên tự nhiên.

Năng lượng tái tạo

Ở dạng sinh khối, gỗ được công nhận là dạng năng lượng tái tạo có thể sản xuất nhiên liệu thay thế cho các nguồn không tái tạo như than, khí đốt tự nhiên, khí đốt được tạo ra từ các bãi chôn lấp, dầu thô và năng lượng hạt nhân.